Kreatív alkotóműhelyeinkben képzőművészeti, kézműves, tárgyalkotó foglalkozások keretében, kézműves mesterek vezetésével sajátíthatod el a különböző technikák rejtelmeit. Nálunk lehetőséged van kipróbálni, megtanulni a fazekasság és kerámia művészet, a tűzzománc, kosárfonás, nemezelés fogásait. –
A kézműves foglalkozásainkat különböző korcsoportoknak, – gyermek, ifjúsági, felnőtt – és az igényekhez igazodó intenzitással – rendszeres, alkalmi – szervezzük.
 

Kreatív Workshop (KWS)

Az együtt alkotás öröme!
A szombat délutáni tárgyalkotó kerámia és egyéb kreatív műhelyfoglalkozásainkat többségében úgy tervezzük, hogy együtt alkothass pároddal, gyermekeddel, unokáddal. De vannak kimondottan ifjúsági-, felnőtt korosztálynak szóló foglalkozásaink is.
 
Aktuális foglalkozásainkat megtalálod a Programok/Kreatív workshop menüpontban 

Még több tartalomért kövesd facebook oldalunkat!
 

Szakkörök

Jelentkezz szakköreinkre, ha komolyabban ismerkednél agyaggal, félporcelánnal, készítenél egyedi térbeli tárgyakat vagy tűzzománc alkotásokat.
(az egyes programok az ismétlődő eseményekben is benne lesznek. Tanfolyamok/Műhelyek)
Fazekas inasok – tehetséggondozó fazekas szakkör 7-14 éveseknek
Az agyag egy természetes anyag, mely puha, lágyan formálható textúrájú, könnyen kezelhető, alakítható, pont alkalmas arra, hogy megvalósítsuk azt a világot, amelyet megálmodtunk. És talán nem is gondolnád, hogy gyermeked az alkotófolyamat során milyen sok területen fejlődik (kreativitás, tervezési képesség, térlátás, kudarctűrő képesség, koncentráció….)
Fazekas szakkör - Ifjúsági, felnőtt korosztály számára
A foglalkozások az egyszerű edénykészítési technikáktól az összetett formájú, korongozott munkákig avatják be az érdeklődőket a fazekasságba. Mázas kerámiakészítés. A műhelymunka zárásaként raku égetés.
Forma-Bontó Műhely - Ifjúsági és felnőtt korosztálynak ajánljuk
Szeretnéd megismerni a térbeli tárgyak alkotásának titkát? Szívesen népesítenéd be konyhádat saját készítésű készletekkel, különleges tálakkal, bögrékkel? Akkor itt a helyed!
Tűzzománc alkotóműhely
A műhely a képző- és iparművészeti tevékenységek iránt érdeklődők számára a különböző zománctechnológiák elsajátítását és gyakorlását teszi lehetővé. A 2 heti rendszerességgel tartott foglalkozások során – inspiráló témákkal kiegészítve – alkalom nyílik a festő-, huzal-, sodrony- és rekeszzománc technikák elsajátítására.
Kosárfonó kurzus - Ifjúsági és felnőtt korosztálynak ajánljuk
A vesszőfonás titkait ismerhetik meg az érdeklődők. A tanfolyam tíz alkalomból áll, melyek során kenyeres, ovális, bevásárló és szögletes kosár készítésére kerül sor.


 


Csoportos foglalkozások

Óvodai, iskolai csoportoknak ajánljuk
A kézműves mesterek vezetésével a foglalkozások során évszakokhoz, ünnepkörökhöz, szokásokhoz kapcsolódó tárgyat alkothatnak a résztvevők.
A foglalkozásokra előzetes bejelentkezés szükséges.

KERÁMIA csoportfoglalkozás
Ismerkedés az agyaggal, alakíthatóságával, nyomatok, állat és ember figurák mintázása, sípok, gyermekjátékok, tányér és bögre festés, ünnepekhez kapcsolódó ajándéktárgyak készítése.

manóART csoportfoglalkozások
A mindennapok sűrűjében egy csöppnyi kreatív kikapcsolódás. Az alkotás öröme a szeretett pillanatokért – anyák napjára, ünnepekre – fából, papírból, textilből.
 
Ifjúsági, felnőtt csoportoknak ajánljuk
„GYÚRJUNK EGYÜTT!” –
Kerámia Workshop, ahogy TE szeretnéd
Agyagból alkotni egy igazi kaland. Az agyag olyan ősi múlttal rendelkezik, hogy a legtöbb ember ösztönös érdeklődéssel fordul felé, tapintása és a megmunkálása mindenkit elbűvöl.
Szeretnél barátaiddal, kollégáiddal együtt alkotni?
Remek lehetőség, hogy az elmélyült alkotás közben más oldalukról is megismerd kollégáidat.
De lehet egy különleges szülinapi ajándék barátodnak, ismerősödnek ez az együtt töltött idő!
Előzetes egyeztetés, időpontfoglalás szükséges!
Foglalkozásvezető: Lőrincz Luca keramikus
Maximális létszám: 15 fő (nagyobb létszám esetén külön egyeztetés szükséges)

 
Foglalkozásainkra bővebb információ, jelentkezés:
Acsai Rita,
acsai.rita@hirosagora.hu,
20/4212-589