Kreatív alkotóműhelyeinkben képzőművészeti, kézműves, tárgyalkotó foglalkozások keretében, kézműves mesterek vezetésével sajátíthatod el a különböző technikák rejtelmeit. Nálunk lehetőséged van kipróbálni, megtanulni a fazekasság és kerámia művészet, a tűzzománc, kosárfonás, nemezelés fogásait. –
A kézműves foglalkozásainkat különböző korcsoportoknak, – gyermek, ifjúsági, felnőtt – és az igényekhez igazodó intenzitással – rendszeres, alkalmi – szervezzük.


Aktuális foglalkozásainkat megtalálod a Programok/Kreatív workshop menüpontban 

Még több tartalomért kövesd facebook oldalunkat!
 


Szakkörök
Jelentkezz szakköreinkre, ha komolyabban ismerkednél agyaggal, félporcelánnal, kosárfonással, nemezeléssel, készítenél egyedi térbeli tárgyakat.
Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet! 
Információ: Acsai Rita, rita.acsai@hirosagora.hu, 20/4212-589

Gyerekeknek


Ifjúsági, felnőtt korosztálynak

FAZEKAS SZAKKÖR - Ifjúsági, felnőtt korosztály számára
A foglalkozások az egyszerű edénykészítési technikáktól az összetett formájú, korongozott munkákig avatják be az érdeklődőket a fazekasságba. Mázas kerámiakészítés. A műhelymunka zárásaként raku égetés.

NEMEZELŐ KURZUS - Ifjúsági, felnőtt korosztály számára ajánljuk
A nemezkészítés egy ősi kelmekészítő mesterség, melynek során az állati szőrökből erős, mégis puha, jól szigetelő anyag keletkezik. A gyapjú – a nemez alapanyaga – gyógyító hatást gyakorol viselőjére: A nemezkészítés szerepe különleges a magyar kultúrában, gyökerei népünknél több ezer évre nyúlnak vissza, és mi vagyunk a legnyugatibb nép, mely ősmesterségeként művelte a nemezkészítést.
A foglalkozások az egyszerű nemezelési technikáktól a bonyolultabb, összetettebb formák elkészítéséig avatják be az érdeklődőket a nemezelés titkaiba. A szakkör összesen 5 alkalmat foglal magába.
A kurzus 10 fő jelentkezése esetén indul, az első foglalkozás pontos dátumáról a jelentkezőket külön tájékoztatjuk. A jelentkezéseket folyamatosan fogadjuk a rita.acsai@hirosagora.hu e-mail címen.
Ideje: szerdánként 17.00-tól 
Tervezett első foglalkozás: 2024. március 6.
Szakkör vezető: Polyák Emese 
A 5 alkalmas kurzus részvételi díja: 15.000 Ft
Online bérletvásárlás: https://hirosagora.jegy.hu/seasonticket/buy/756/312


KOSÁRFONÓ KURZUS - Ifjúsági, felnőtt korosztály számára ajánljuk
A kosárfonás a fa megmunkálásának egyik legősibb szerkezeti formája. Története a legrégibb időkig nyúlik vissza és valamilyen formában (az alapanyagtól függően) szinte minden népnél jelen van. A szakkör összesen 10 alkalmat foglal magába, melyek során kenyeres, ovális, bevásárló és szögletes kosár készítésére kerül sor fűzfavessző felhasználásával.
A kurzus 10 fő jelentkezése esetén indul, az első foglalkozás pontos dátumáról a jelentkezőket külön tájékoztatjuk. A jelentkezéseket folyamatosan fogadjuk a rita.acsai@hirosagora.hu e-mail címen.
Ideje: hétfőnként 17.00-20.00 
Tervezett első foglalkozás: 2024. március 4.
Szakkör vezető: Gaálné Vörös Sára
A 10 alkalmas kurzus részvételi díja: 30.000 Ft
Online bérletvásárlás: https://hirosagora.jegy.hu/seasonticket/buy/756/311


 


Csoportos foglalkozások

Óvodai, iskolai csoportoknak ajánljuk

A kézműves mesterek vezetésével a foglalkozások során évszakokhoz, ünnepkörökhöz, szokásokhoz kapcsolódó tárgyat alkothatnak a résztvevők.
A foglalkozásokra előzetes bejelentkezés szükséges.

KERÁMIA csoportfoglalkozás
Ismerkedés az agyaggal, alakíthatóságával, nyomatok, állat és ember figurák mintázása, sípok, gyermekjátékok, tányér és bögre festés, ünnepekhez kapcsolódó ajándéktárgyak készítése.

manóART csoportfoglalkozások
A mindennapok sűrűjében egy csöppnyi kreatív kikapcsolódás. Az alkotás öröme a szeretett pillanatokért – anyák napjára, ünnepekre – fából, papírból, textilből.
 

Ifjúsági, felnőtt csoportoknak ajánljuk

„GYÚRJUNK EGYÜTT!” –
Kerámia Workshop, ahogy TE szeretnéd

Agyagból alkotni egy igazi kaland. Az agyag olyan ősi múlttal rendelkezik, hogy a legtöbb ember ösztönös érdeklődéssel fordul felé, tapintása és a megmunkálása mindenkit elbűvöl. Szeretnél barátaiddal, kollégáiddal együtt alkotni? 

Remek lehetőség, hogy az elmélyült alkotás közben más oldalukról is megismerd kollégáidat.
De lehet egy különleges szülinapi ajándék barátodnak, ismerősödnek ez az együtt töltött idő!
Előzetes egyeztetés, időpontfoglalás szükséges!
Foglalkozásvezető: Lőrincz Luca keramikus
Részvételi díj: 60.000 Ft/csoport (10 fő felett további 6000 Ft/fő)
Maximális létszám: 15 fő (nagyobb létszám esetén külön egyeztetés szükséges)
További információ, előzetes jelentkezés: Acsai Rita, rita.acsai@hirosagora.hu, 20/4212-589
 


Foglalkozásainkra bővebb információ, jelentkezés:
Acsai Rita,
acsai.rita@hirosagora.hu,
20/4212-589