Kreatív alkotóműhelyeinkben képzőművészeti, kézműves, tárgyalkotó foglalkozások keretében, kézműves mesterek vezetésével sajátíthatod el a különböző technikák rejtelmeit. Nálunk lehetőséged van kipróbálni, megtanulni a fazekasság és kerámia művészet, a tűzzománc, kosárfonás, nemezelés fogásait. –
A kézműves foglalkozásainkat különböző korcsoportoknak, – gyermek, ifjúsági, felnőtt – és az igényekhez igazodó intenzitással – rendszeres, alkalmi – szervezzük.


Aktuális foglalkozásainkat megtalálod a Programok/Kreatív workshop menüpontban 

Még több tartalomért kövesd facebook oldalunkat!
 


Szakkörök
Jelentkezz szakköreinkre, ha komolyabban ismerkednél agyaggal, félporcelánnal, készítenél egyedi térbeli tárgyakat vagy tűzzománc alkotásokat.
(az egyes programok az ismétlődő eseményekben is benne lesznek. Tanfolyamok/Műhelyek)
Ezt a fenti általános szöveget kérlek, egészítsétek ki ezekkel az információkkal:
Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet! 
A foglalkozások megtartására minimum 8 fő jelentkezése esetén kerül sor! 
Maximális létszám 12 fő.
Információ: Acsai Rita, rita.acsai@hirosagora.hu, 20-4212-589

FAZEKAS INASOK – tehetséggondozó fazekas szakkör 7-14 éveseknek

Az agyag egy természetes anyag, mely puha, lágyan formálható textúrájú, könnyen kezelhető, alakítható, pont alkalmas arra, hogy megvalósítsuk azt a világot, amelyet megálmodtunk. És talán nem is gondolnád, hogy gyermeked az alkotófolyamat során milyen sok területen fejlődik (kreativitás, tervezési képesség, térlátás, kudarctűrő képesség, koncentráció….)

FAZEKAS SZAKKÖR - Ifjúsági, felnőtt korosztály számára
A foglalkozások az egyszerű edénykészítési technikáktól az összetett formájú, korongozott munkákig avatják be az érdeklődőket a fazekasságba. Mázas kerámiakészítés. A műhelymunka zárásaként raku égetés.

NEMEZELŐ SZAKKÖR - Ifjúsági, felnőtt korosztály számára ajánljuk
A nemezkészítés egy ősi kelmekészítő mesterség, melynek során az állati szőrökből erős, mégis puha, jól szigetelő anyag keletkezik. A gyapjú – a nemez alapanyaga – gyógyító hatást gyakorol viselőjére: serkenti a vérkeringést, enyhíti az ízületi és izomfájdalmakat, a benne lévő lanolin pedig ortopédiai és reumás betegségeket gyógyít. A nemezkészítés szerepe különleges a magyar kultúrában, gyökerei népünknél több ezer évre nyúlnak vissza, és mi vagyunk a legnyugatibb nép, mely ősmesterségeként művelte a nemezkészítést.

MAKRAMÉ SZAKKÖR - Ifjúsági, felnőtt korosztály számára ajánljuk
A 17. századtól beszélhetünk a makraméról, makramézásról önálló művészeti ágként. Folyamatos népszerűségének oka, hogy elég hozzá a két kezünk, a fonal és egy olló. Az egyszerűsége miatt pedig mindenki sikerélménnyel használhatja ezt a csomózási technikát. Az NMI által támogatott szakkör összesen 20 alkalmat foglal magába.

GYÖNGYFŰZŐ SZAKKÖR - Ifjúsági, felnőtt korosztály számára ajánljuk
Az ékszer, a gyöngy ősidők óta minden népi kultúrában megjelenik. Lehet ajándék, díszíthetjük vele ruhánkat, esetleg lakó környezetünket. A gyöngyfűzés folyamatosan meg tud újulni, mert mindig van új alapanyag és hozzá új ötlet. Az NMI által támogatott szakkör összesen 20 alkalmat foglal magába.

KOSÁRFONÓ SZAKKÖR - Ifjúsági, felnőtt korosztály számára ajánljuk
A kosárfonás a fa megmunkálásának egyik legősibb szerkezeti formája. Története a legrégibb időkig nyúlik vissza és valamilyen formában (az alapanyagtól függően) szinte minden népnél jelen van. Az NMI által támogatott szakkör összesen 20 alkalmat foglal magába, melyek során kenyeres, ovális, bevásárló és szögletes kosár készítésére kerül sor fűzfavessző felhasználásával.
 


 


Csoportos foglalkozások

Óvodai, iskolai csoportoknak ajánljuk

A kézműves mesterek vezetésével a foglalkozások során évszakokhoz, ünnepkörökhöz, szokásokhoz kapcsolódó tárgyat alkothatnak a résztvevők.
A foglalkozásokra előzetes bejelentkezés szükséges.

KERÁMIA csoportfoglalkozás
Ismerkedés az agyaggal, alakíthatóságával, nyomatok, állat és ember figurák mintázása, sípok, gyermekjátékok, tányér és bögre festés, ünnepekhez kapcsolódó ajándéktárgyak készítése.

manóART csoportfoglalkozások
A mindennapok sűrűjében egy csöppnyi kreatív kikapcsolódás. Az alkotás öröme a szeretett pillanatokért – anyák napjára, ünnepekre – fából, papírból, textilből.
 

Ifjúsági, felnőtt csoportoknak ajánljuk

„GYÚRJUNK EGYÜTT!” –
Kerámia Workshop, ahogy TE szeretnéd

Agyagból alkotni egy igazi kaland. Az agyag olyan ősi múlttal rendelkezik, hogy a legtöbb ember ösztönös érdeklődéssel fordul felé, tapintása és a megmunkálása mindenkit elbűvöl. Szeretnél barátaiddal, kollégáiddal együtt alkotni? 

Remek lehetőség, hogy az elmélyült alkotás közben más oldalukról is megismerd kollégáidat.
De lehet egy különleges szülinapi ajándék barátodnak, ismerősödnek ez az együtt töltött idő!
Előzetes egyeztetés, időpontfoglalás szükséges!
Foglalkozásvezető: Lőrincz Luca keramikus
Részvételi díj: 60.000 Ft/csoport (10 fő felett további 6000 Ft/fő)
Maximális létszám: 15 fő (nagyobb létszám esetén külön egyeztetés szükséges)
További információ, előzetes jelentkezés: Acsai Rita, rita.acsai@hirosagora.hu, 20/4212-589
 


Foglalkozásainkra bővebb információ, jelentkezés:
Acsai Rita,
acsai.rita@hirosagora.hu,
20/4212-589