DIÁKGALÉRIA 

Több mint 30 éve fogadjuk az Ifjúsági Otthon Galériájába a különböző művészeti ágakban tevékenykedő fiatal alkotók munkáit. A programsorozat célja, hogy a városban élő és alkotó tehetségek ne csak saját iskolájukban, környezetükben, hanem Kecskemét művészetkedvelő közönsége előtt is bemutatkozhassanak, valamint öntevékeny tervezői és kivitelezői legyenek a saját kiállításuknak. A DiákGaléria iskolai képzőművészeti szakkörökkel, alkotóközösségekkel, lelkes pedagógusok együttműködésével, művésztanárok, szakemberek közreműködésével valósul meg.

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon tereiben, termeiben egész évben lehetőséget biztosít a fiatal tehetségek, képző – és iparművészek alkotásainak bemutatására kiállítások keretében.
 
A kiállítások díjtalanul megtekinthetők az intézmény nyitvatartási idejében. (Hétköznap 9–18 óráig, hétvégén rendezvénytől függően várjuk kedves Vendégeinket!)
Kiállításokkal kapcsolatos információ: Acsai Rita 20-4212-589, rita.acsai@hirosagora.hu 

2021. Szeptember 24. 19:00
I LOVE UTAZÁS  - Uhl Veronika és Adányi Mihály estje

Képes-filmes útibeszámoló az "I love utazás" lakóautós párral, akik a tavalyi évben 15.000 kilométert tettek meg európai körútjuk alatt. * Hogyan keltek át a határokon a vészterhes időkben? * Milyen viszontagságokkal kellett szembe nézniük? * Mik voltak a legmaradandóbb kalandjaik? * Melyek Európa legcsodásabb helyei? * Hosszú távon mik a lakóautós élet előnyei, hátrányai? * Egyáltalán honnan a bátorság egy ekkora vállaláshoz? 
Gyertek el az élménydúsnak ígérkező estre, és mindezt megtudhatjátok!
A beszélgetést moderálja: Puha Éva a Hírös Agóra kommunikációs vezetője
A vetítéssel egybekötött beszélgetésre jó idő esetén az Ifjúsági Otthon udvarán kerül sor.
A kiállítás díjtalanul megtekinthető október 12-ig hétköznapokon 9-18 óráig, hétvégéken az intézmény nyitvatartási idejében.
 
Október 15. 18:00
ECO-FEJEK – Kalán Viktória kiállítása 

Munkáira jellemző, hogy kilép a síkból mondhatni különös kis téri halmazok jönnek létre, amikben nem csak formák, hanem differens megfejtések halmozódnak fel. 
A kiállításon látható "Eco - Fejek" is ezzel a kollázs - montázs technikával készültek. A képek üzenete pedig az, hogy az álarc nyújtotta új identitás rövid ideig való megtapasztalása, azaz a valami máshoz hasonlítás segít meghatározni, hogy milyen más tulajdonságokkal rendelkezik az ember, hogy miben más az ember és segít, még ha kismértékben is annak megértésében, és meghatározásában, hogy mit is jelent embernek lenni.
A kiállítást megnyitja: Novák Kata festőművész
A kiállítás díjtalanul megtekinthető november 4-ig hétköznapokon 9-18 óráig, hétvégéken az intézmény nyitvatartási idejében.
 
November 19. 18:00
SZÁRNYALÓ SZABADSÁG - Vincze M. Iza festőművész kiállítása

Egy közös utazásra invitáljuk az érdeklődőket, melynek során bejárjuk élettörténet és sorsesemény útjait, megkoronázva a szárnyaló szabadsággal.
A kiállítást megnyitja: Müller Andor filozófus

A kiállítás díjtalanul megtekinthető december 19-ig hétköznapokon 9-18 óráig, hétvégéken az intézmény nyitvatartási idejében.