Hozzáadás naptárhoz

2023. július 10 - 16.
Az 1970-es első Kodály Szeminárium óta minden nyári tanfolyammal párhuzamosan hangversenyeket rendeztek. A hangversenyek sora 1978-ban sorozattá bővült. A hangversenysorozat 1986 óta viseli a Fesztivál nevet.

LAPOZHATÓ MŰSORFÜZET

A Kodály Művészeti Fesztivál keretében a magyar és nemzetközi zenei élvonal és a kecskeméti művészeti élet legkiválóbbjaival találkozhatnak azok, akik maradandó élményt nyújtó szórakozásra vágynak a nyár közepén. Az idei fesztivál a kórusének jegyében zajlik, számos külföldi és hazai kórushangversennyel. 

A 2023-as Kodály Fesztivál középpontjába Kodály Zoltán munkásságának egyik fontos sarokköve; a kórusmuzsika, az együtt éneklés, közös zenélés kerül. A Fesztivál számos rangos magyar és nemzetközi kórus részvételével, július 10-én, hétfőn veszi kezdetét, a frissen felújított Városháza Díszudvarában, az athéni Chóres női kórus koncertjével. Az Erini Patsea által vezetett együttes a görög nyelvterületről származó tradicionális dallamok különleges harmóniáit elegyíti kortárs nemzetközi és magyar szerzők műveivel, valamint Stavros Ikbal izgalmas, egyedülálló koreográfiáival. 
Tovább a koncerthez:

Július 11-én a Nemzeti Énekkar és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar ad közös koncertet a Hírös Agóra Színháztermében, ahol az operairodalom legszebb, legnépszerűbb, monumentális kórusai csendülnek fel, Hollókői Huba vezényletével Erkel Ferenc Bánk Bánjából, Kodály Zoltán Háry Jánosából, Verdi és Puccini remekműveiből.
Tovább a koncerthez:

Július 12-én a világ legrégebb óta fennálló, a tizennegyedik század óta folyamatosan működő „Coro della Cappella Musicale Pontificia Sistina”, azaz a vatikáni Sixtus-kápolna Kórusa lép fel. Az összetéveszthetetlen hangzásvilágú, kizárólag férfiakból és fiúkból álló énekegyüttes Őszentsége a Pápa személyes kórusaként, évszázados hagyományokat reprezentáló műsorral érkezik a kecskeméti Nagytemplomba, Marcos Pavan karnagya vezetésével, ahol gregorián énekek mellett Pergolesi, Perosi, Bartolucci műveiben gyönyörködhet a közönség.
Tovább a koncerthez:

A Piarista Templom lesz a színhelye Kecskemét büszkeségének, a Miraculum-Aurin kóruscsalád koncertjének. A kecskeméti Kodály Iskola jelenlegi és volt tanulóiból szerveződött kórusok az elmúlt 25 évben már kereken 50 első helyezést vihettek haza különböző nemzetközi kórusversenyekről, miközben világszerte 26 országban öregbítették a város hírnevét. Repertoárjuk a reneszánsz zenétől a XX. századi szerzőkig terjed, hangsúlyt helyezve Kodály, Bartók, Bárdos, Kocsár, Orbán, Gyöngyösi és Tóth Péter műveire. Ezekből adnak ízelítőt július 13-án, csütörtökön.
Tovább a koncerthez:

Könnyedebb kikapcsolódást ígér a Romkertben, július 14-én a Fool Moon. Az énekegyüttes több mint 20 éves munkásságának köszönhetően az acappella - azaz a hangszerek nélküli, énekelt popzene - soha nem látott népszerűségre tett szert a magyar közönség körében. Humoros és szórakoztató, de magas szakmai színvonalú és igényes előadásukat A Dal c. Eurovíziós Dalválogatóban a 2. hellyel jutalmazták.  
 
Július 15-én, szombaton az immár hagyományos Atmoszféra koncertre kerül sor, ami igazi örömzenélésnek és színházi látványosságnak is igérkezik Kecskemét Főterén. A „NAGY A VILÁG” című koncerten fellép Kiss Katalin vezetésével az ARS NOVA énekegyüttes és vendégei: a Kecskeméti Fesztivál Kórus, a Cantus Nobilis Kórus, Maczák Áron – klarinét, Klebnicki György – zongora, valamint Franklin Tam Trio, ahol garantáltan mindenki hallhat kedvére való zenét Dés Lászlótól George Gershwinen át Bob Chilcott-ig. 

A július 16-i  koncertre pedig ismét a Városháza Díszudvarában kerül sor, ahol Kecskemét testvérvárosa, a Galánta magyar kórusa, a Kodály Zoltán Daloskör ad koncertet a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar partnereként, és ahol ismét magyar szerzők, többek között Liszt Ferenc, Erkel Ferenc, Szőnyi Erzsébet és Kodály Zoltán műveivel zárul majd a Fesztivál. 
Tovább a koncerthez:


Jegyár kedvezmények: 
3 előadásra történő egyidejű vásárlás esetén: 5 % kedvezmény
4 eladásra történő egyidejű vásárlás esetén: 10 % kedvezmény
5 előadásra történő egyidejű vásárlás esetén: 15 % kedvezmény
A kedvezmények online vásárlás esetén automatikusan levonódnak. 

Kedvezmény Filharmónia Kodály Bérlettel rendelkezőknek:
15% kedvezmény - Online a kedvezménykártya helyére kell beírni a bérlet vonalkódját.