KULTURÁLIS KÖZPONT
2024. május 15., szerda 19:00

Szapporótól Kecskemétig - Takuma Onodera zongoraestje

Hozzáadás naptárhoz

Jegyinformációk
Jegyár: 2.990 Ft
Takuma Onodera a japán Sapporo Concert Hall (Kitara, Japán) által gondozott, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem együttműködésével rendezett tavalyi, 25. szeminárium legjobb hallgatója.
A japán Szapporóban született Takuma Onodera ötéves korában kezdte zenei tanulmányait. Tíz éves korára számos díjat nyert, köztük hét első díjat számos japán versenyen: a Steinway Versenyen, az Imora Nemzetközi Zongorameghallgatáson és öt aranyérmet a Junior Mainichi Versenyen.

Takuma számos versenyen vett részt Japánban, Európában (Olaszországban, Csehországban, Egyesült Királyságban), Oroszországban és az Egyesült Államokban, amelyeken számos díjat nyert. Ide tartozik többek között a Città di Imola (Olaszország), a Vladimir Krainev Nemzetközi Zongoraverseny (Moszkva) és a kaliforniai San Jose Nemzetközi Zongoraverseny díjai. Legutóbbi díjai közé tartozik a New York-i Manhattan Nemzetközi Zenei Verseny aranyérem, az angliai Windsori Nemzetközi Zongoraverseny első díja (B kategória), az olaszországi Conero Nemzetközi Zongoraverseny és Fesztivál aranydíja (Fiatal Művészek csoportja). ), és ötödik díj a Walled City Online Music Competition nemzetközi versenyen.

Fellépett a Carnegie Hallban, a Yamaha Hallban és a Nagoya Yamaha Hallban. 2022-ben Takuma 13 előadást tartott Japánban, többek között Szapporóban, Sendaiban, Tokióban és Fukuokában.

MŰSOR:
D. Scarlatti: d-moll szonáta, K. 1
Haydn: 56. (D-dúr) zongoraszonáta, Hob. XVI:42
Chopin: 3. (h-moll) zongoraszonáta, op. 58
Szünet
Kodály: Valsette
Koyama: Kagome-variáció
Bartók: Szabadban, BB 89

Liszt: En rêve (Nocturne)

Wagner–Liszt: Tannhäuser » Nyitány