Az MTV EMA közel 30 éves története során számos európai nagyváros után először jelentkezik Magyarországról. A fő esemény, november 14-én élő show-ként tér vissza, melyet a Papp László Budapest Sportarénából közvetítenek, szerte a világon. A globális zeneünnepre világsztárok egész sora érkezik hozzánk, a show előestéjén pedig hat magyarországi városban és Budapesten is zajlanak programok a MUSIC WEEK keretében, amely az MTV EMA Hungary hivatalos partnere. November 13-án, szombaton 19 órától a Margaret Island és DZSÚDLÓ ad koncertet Kecskeméten.

Országosan és a nagyvárosokban is hatalmas az érdeklődés az idei MTV EMA díjátadó iránt. Nem csoda, hiszen a fővárosba világsztárok érkeznek, mint például Ed Sheraan vagy a One Republic, a nagyvárosokba pedig hazai zenekarok érkeznek majd, hogy együtt ünnepelje az ország az MTV gálát. Kecskeméten a Hírös Agóra és az Ápoló Klub gondoskodik majd arról, hogy az ingyenes főtéri nagykoncerten mindenki felhőtlenül szórakozzon. 

"AZ MTV EMA számunkra idén több okból is izgalmas: egyfelől megtisztelő számunkra, hogy olyan zenekarok mellett, mint a Halott Pénz, Azahriah, Wellhello és Follow the Flow mi is jelöltek vagyunk az MTV Ema-n 'legjobb hazai előadó' kategóriában, másfelől az MTV Music Week keretein belül Kecskeméten adunk egy szabadtéri nagykoncertet a díjátadó előtti estén, ahol Dzsúdló előtt játszunk. 
Többször jártunk már Kecskeméten, az Ápolóban és a Hírös Agórában is nagyon lelkes közönség fogadott minket, így nagyon várjuk már, hogy a Fő téren játszhassunk!"
– mondta Lábas Viki, a zenekar énekesnője.

„Kecskemét mindig fontos szerepet fog betölteni a karrierem szempontjából, legfőképpen talán azért, mert itt léptem először színpadra mint Dzsúdló 2019-ben. Előzenekarként mentem, szóval nem számítottam feltétlenül nagy hypera, de eszméletlen szeretetet kaptam első perctől a kecskeméti közönségtől. Azóta bármikor visszamegyek, ez csak fokozódik. Jó fless, hogy most MTV eseménnyel kötjük össze ezt az újabb találkozást, boldog voltam amikor tavaly én nyerhettem meg a díjat, meg hát hiper menő hogy végre Magyarországon kerül megrendezésre az esemény" - mondta Dzsúdló.

A részvétel védettségi igazolvánnyal, ingyenesen látogatható, a helyszínen a férőhelyek száma limitált.