KULTURÁLIS KÖZPONT
2023. december 14., csütörtök 19:00

Pál Feri - Hogyan lehetnék jobban? I MINDEN JEGY ELKELT!

Hozzáadás naptárhoz

elakadásaim feloldása


 


Pál Ferenc (Feri atya) római katolikus pap, mentálhigiénés tanácsadó, "Hogyan lehetnék jobban? Elakadásaim feloldása" című előadása Kecskeméten, a Nyitott Akadémia szervezésében.

 


1966. június 29-én született Budapesten. Fiatalkorában aktív, később főállású sportoló volt a Budapesti Vasasnál. Volt válogatott kerettag, 1987-ben pedig felnőtt magyar magasugró bajnok lett. 1996. június 15-én szentelték pappá Esztergomban. Szentelése után előbb káplánként szolgált Terézvárosban, majd Rákoskeresztúron, 2002-től pedig plébánosként Óbudán. 2005-től a SOTE Mentálhigiéné Intézet munkatársa.

Pál Ferenc papi pályafutásának kezdetétől tart heti rendszerességgel hittanórákat, előadásokat fiataloknak pszichológia ‑ teológia ‑ mentálhigiéné témakörében. Az előadások tematikája meglehetősen tág, érinti a spiritualitást és a társadalomtudományokat. A közösségi és családi konfliktusoktól, a személyes lelki egyensúly kérdésein és a párkapcsolati ‑ házassági problémákon át a transzcendenciához fűződő kapcsolat problematikájáig terjed. Pál Ferenc katolikus papként is fontosnak tartja, hogy az előadásai mindenkinek szólhassanak: bárki bejöhet, nem kell semmi elvárásnak megfelelni, elég a hallgató nyitottsága.

A fiatalok számára érzékeny témaválasztás és a sajátos előadásmód következtében a kezdetben többnyire csak katolikus fiatalokat vonzó előadások rövid idő alatt igen népszerűek lettek. A hallgatóság mára életkori és vallási tekintetben is heterogénebbé vált.

 


Jegyek már kaphatók online, a www.nyitottakademia.hu oldalon, illetve személyesen, a Líra Könyv- és Zeneszalonban (6000 Kecskemét, Hornyik János krt. 2.)