Elkezdődött az adventi időszak, vele együtt a Régi idők karácsonya adventi forgatag is Kecskemét főterén. A hétvégén nyílt vásár mellett több program várta a látogatókat. Óriási sikernek örvendhetett Lámpás felvonulásunk, mely közel hatszáz embert mozgatott meg az adventi gyertyagyújtás előtt. Az éneklő tömeg lámpásokkal a kézben, vagy épp fényfüzérrel díszített öltözetben vonult végig a Vasútkerttől a Főtérig.

Nagy tömeg gyűlt össze szombat délután a Vasútkertben, azzal a céllal, hogy közösen elsétáljanak Kecskemét főterére, megidézve mindezzel a hagyományos adventi megemlékezést.

Kicsik és nagyok, idősek és fiatalok mind együtt sétálva, lámpással, mécsesekkel vagy épp karácsonyi égőkkel a kezükben mentek végig a Rákóczi úton, a járókelők nagy örömére. Sokan ámulva nézték a tömött sorokat, ahol többen pici gyereket toltak a karácsonyi izzókkal kivilágított babakocsiban. Elérve a főtérre, szétoszlott a tömeg és mindenki belevethette magát a karácsonyi hangulatot idéző forgatagba. A színpadon a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar rézfúvós együttese adott adventi műsort, majd adventi gyertya gyújtásra került sor. A főtéri hangulat a régi idők karácsonyát hivatott felidézni. 

A rézfúvós zenekar is ennek megfelelően hagyományos karácsonyi dalokat játszott. Mindez igazi ünnepi hangulatot teremtett a város főterén, megkezdve ezzel a ráhangolódást a decemberi időszakra.

Forrás: baon.hu