A kecskeméti Téli Fényünnep és Csodaország az adventi időszak alatt minden nap a legkülönfélébb programlehetőségekkel várta látogatóit. A negyedik adventi hétvége közeledtével olyan neves előadók léptek fel Kecskeméten, mint a Váczi Eszter Quartet és a Makám zenekar. 

A Petőfi Adventi Karaván Színpad péntek délelőtt érkezett a városba. A kamionszínpad napról-napra járja be az ország különböző városait, közülük Kecskemétre is elhozott több előadót. 

Már kora délután megkezdődött az estig tartó koncertsorozat a Főtéren.
Másik János koncertjével indult a műsor, majd Szalóki Ági gyermekkoncertjével folytattuk a délutánt. Érzékelhető volt, ahogy az ünnepi hangulat és az öröm átjárja a közönséget, közülük a legkisebbek is szórakozva figyelték az előadást. 
A Makám zenekar és a Váczi Eszter Quartet fantasztikus fellépése zárta az estét - a közönség érdeklődve, mosolyogva, és a hideg ellenére is kitartóan végighallgatta a fellépéseket, meghitt és jó hangulatú, békés koncertélménnyel gazdagodva.

A Senior örömtánc fellépői délután a Deák téren varázsoltak örömteli hangulatot. A táncosok igen népes táborral, az egész teret elfoglalva, kifejezetten az adventi alkalomra készült koreográfiával kápráztatták a közönséget. 
Ismét jó volt megtapasztalni, hogy egy közösség, közös énekléssel és tánccal milyen egyszerűen varázsol örömteli hangulatot minden arra járó ember lelkébe.
Igazi örömtánc volt! 

Fotók: Gyenes Kata
 

GALÉRIA