2022-ben Kodály Zoltán születésének 140. évfordulóját ünnepeljük. Kodály városában a zene és az ének kiemelt fontosságú - őrizzük Kodály emlékét és tovább visszük hagyatékát, módszereit, és a zenéről vallott eszméit.
A Kodály Művészeti Fesztivál nyitónapján ezúton tisztelgünk a zeneszerző, zenetudós, népzenekutató és zeneoktató előtt. 

Ünnepélyes keretek között, a Kodály Művészeti Fesztivál nyitónapján felavattuk az intézmény új, Kodály termét!

Kodály Zoltán nevét viselő fesztiválunk hódolat a zenének, a művészeteknek és Kodály Zoltánnak - munkásságának és hagyatékának, mely a zene szeretetét és felemelő erejét máig hirdeti.

Az avatáson csodás énekszó kölcsönzött a teremnek egy teljesen új aurát. Erdei Péter vezényletével a Nemzeti Ifjúsági Kórus varázslatos előadását hallhattuk. 

Ezzel egy időben a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből válogatott Kodály-fotográfiákból nyílt kiállítás. A tárlaton keresztül a művész munkássága, pillanatai, magánélete is közelebb kerül hozzánk.
Barta Dóra ügyvezető igazgató beszédében kiemelte Kodály Zoltán személyének, tevékenységének és hatásának jelentőségét.
A terem arra hivatott, hogy tovább vigye Kodály szellemiségét, és méltó helyszíne legyen művészeti eseményeknek.
A nyitókoncertet követően, már a felavatatott Kodály-teremben köszönthettük Andreas Ottensamer karmestert és klarinétművészt, és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar tagjait.

Nagy pillanatok voltak ezek! 

Örömünkre szolgál, hogy ezentúl nem a 100-as terembe invitálhatjuk vendégeinket egy-egy impozáns kiállításra, hanem ezután mondhatjuk: 
Várjuk vendégeinket a Kodály teremben!

Fotó: Gyenes Kata

GALÉRIA