Hozzáadás naptárhoz

Jegyinformációk
FESZTIVÁLKEDVEZMÉNY:

3 előadásra 5%
4 előadásra 10%
5 előadásra történő egyidejű vásárlás esetén 15% kedvezményt lehet érvényesíteni
2024. július 22-28.

 

PROGRAMOK

 

1. nap 
2024. július 22. hétfő


18.00  SHIFT
Csurka Eszter Munkácsy-díjas képzőművész kiállítása
Hírös Agóra Kulturális Központ


A Magyar Művészeti Akadémia tagjait bemutató sorozat tárlata

 „A negatív fény, a sötét árnyék, ami átfordul világosba, ez az örökké hullámzó energia; Érzelmeink, gondolataink szintén hullámokat generálnak, a fény által térbeli alakzatok vagyunk és idővel folyamatosan változunk. Ez a hullámzó, pulzáló változás inspirálja megvalósuló műveimet.
A köztes tér, a pillanatok közt lévő pillanatok, az egymásra hajló tér-idő – érzékeljük, tudjuk a tudatunk legmélyén, de megfoghatatlan, mert ahogy közeledünk felé, kettéosztódik és még ketté és így tovább. Ezt az átmeneti teret, ezt a két pillanat közt lévő időt szeretném a munkáimmal láthatóvá tenni.”


A kiállítást megnyitja: Barta Dóra, Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus, érdemes művész, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója
Közreműködik: Sipos Gábor Gerő gordonkaművész
Megnyitó: Kamaraterem, 2024. július 22. hétfő 18.00
Megtekinthető: augusztus 11-ig az intézmény nyitvatartási idejében


19.00  A KECSKEMÉTI SZIMFONIKUS ZENEKAR RÉZFÚVÓS EGYÜTTESE
Kodály Pont (Deák Tér)

Pallagi Gábor - trombita,Vizhányó Eszter - trombita, Magyari András - tuba, Magyari Benkő Gabriella - kürt, Hámori Áron - harsona


20.00 KODÁLY QUARTET
Hírös Agóra KultKaszinó    

                   
Műsor:         
Mozart: d-moll vonósnégyes Kv. 421
Kodály: 2. vonósnégyes
-------------------------------------------------------
Mendelssohn: a-moll vonósnégyes Op.13

A Kodály Vonósnégyes 1966-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola hallgatóiból. 1971-ben a vonósnégyes már nemzetközileg is ismert együttesként vette fel Kodály Zoltán nevét. Az együttes 2016-ban ünnepelte 50 éves jubileumát. Az öt évtized alatt a vonósnégyes rendszeresen koncertezett Európa és Észak-Amerika országaiban, Japánban, de felléptek Mexikóban, Dél Amerikában, Indiában, Kínában, Hong Kongban, Dél-Koreában, Ausztráliában és Új-Zélandon is. 

Jelentős zenei fesztiváloknak volt vendége, pl: Aldborough, Athén, Bagdad, Bath, Budapesti Tavaszi Fesztivál, Linz (Brucknerfest), Ossiach (Carinthischer Sommer), Bukarest (George Enescu), Estoril, Guanajuato, Isztambul, Korlsholm, Ljubljana, Luberon, Genval (Musica Mundi), Oaxaca, Prága, Sandviken. Nagyszerű kamara partnerekkel dolgoztak együtt mint: Bruno Canino, Milan Turkovic, Perényi Miklós, Kocsis Zoltán, Michel Portal, Dimitry Ashkenazy, Michel Béroff, Jeremy Menuhin, Vásáry Tamás, Jandó Jenő, Dimitris Sgouros.

A Kodály Vonósnégyes közel 70 CD felvételt készített, köztük a teljes Haydn, Beethoven, Schubert ciklust. 
Az együttes életében kiemelten fontos Kodály Zoltán életművének bemutatása, valamint más magyar szerzők műveinek előadása. 
A Kodály vonósnégyest 2022-ben Kossuth-díjjal tüntették ki.

Az együttes tagjai: 
Falvay Attila, Bangó Ferenc-hegedű
Tuska Zoltán- brácsa
Éder György –cselló
Jegyár: 4.900 Ft

2. nap
2024. július 23. kedd18.00 PERÉNYI MIKLÓS ÉS A CONCERTO BUDAPEST KONCERTJÉNEK VETÍTÉSE
Hírös Agóra Otthon Mozi


A Hírös Agóra és a MÜPA együttműködésének eredményeként a Müpában 2013. november 25-én megrendezésre került nagysikerű koncert ingyenes vetítése a Hírös Agóra Otthon Moziban.
 
Vezényel:
Leon Botstein
Közreműködik:
Perényi Miklós – gordonka
 
Program:
Elgar: Délen (Alassio) - koncertnyitány, op. 50
Lalo: Csellóverseny op. 76
R. Strauss: Don Quixote, op. 35
 
Perényi Miklós zenészcsaládban született. Édesapja, Perényi László Kodály Zoltántól tanult zeneszerzést, zenepedagógus volt, és nővére, Perényi Eszter is a zenész pályára lépett. Tehetségét korán felfedezték, első önálló koncertjét kilencéves korában adta.  A Hungaroton 2003-ban három lemezen adta ki Kodály összes csellóművét Perényi, Várjon és Takács-Nagy Gábor közreműködésével. Perényi gyerekként játszott is Kodály Zoltánnak. A zenekutató-zeneszerző csellószonátáját (1915) tizennégy éves korában kezdte el tanulni, a mű azért is fontos, mert Bach óta az első jelentős szólódarab volt, amely csellóra íródott. A budapesti Zeneakadémia után a római Santa Cecilia Accademián is diplomát szerzett 1962-ben. 1974 óta tanít a Liszt Akadémián, s a koncertezés és az oktatás mellett zeneszerzéssel is foglalkozik. Repertoárja a barokktól a kortárs művekig terjed. Munkásságát kétszer is Kossuth-díjjal ismerték el.
Edward Elgar 1903-1904 telét családjával együtt az olasz tengerparton, Alassio városában töltötte. Hosszú sétákat tett, és a vidék, az épületek, valamint a város története nyújtottak inspirációt a nyitány megszületéséhez. A premiert 1904. március 16-án tartották a Covent Gardenben, az Elgar Fesztivál harmadik napján.
A maga korában nagyra becsült, spanyol származású francia zeneszerző, Édouard Lalo elsősorban Spanyol szimfóniájának és operájának, az Ys királyának köszönheti ismertségét. Csellóversenyét 1876-ban komponálta. A nyitótételt lassú bevezetés előzi meg, amelynek zenei anyaga a gyors részben is alapvető jelentőséggel bír. A spanyol kolorit meghatározó ebben a művében is.
Richard Strauss1896 nyarát feleségével együtt Firenzében töltötte, itt kezdte foglalkoztatni egy zenekari darab megírása, Cervantes lovagregénye alapján. A darab bemutatója 1898-ban volt Kölnben. Először a vonóskar szólaltatja meg azt a témát, amely a búsképű lovag megszemélyesítője, és a későbbiekben a szólócselló dallama lesz, míg Sancho Panzát brácsaszóló jeleníti meg. A zene tökéletesen ábrázolja a regény történéseit.

A program ingyenes!
 

19.00 M. BODON PÁL ZENEISKOLA „KISCSILLAGAI”
Kodály Pont (Deák Tér)

Fellépnek:

Barta Franciska (ének, fuvola) és Szabó Sára Borbála (ének)
Felkészítő tanár: Pusztai Tamásné

Katonka Milos (zongora)
Felkészítő tanár: Nemes Dóra

Kovács Márk Zsolt (zongora)
Felkészítő tanár: Bujdosóné Csáki Edit

Kohut Péter Pál (gitár)
Felkészítő tanár: Orosz Csaba

A barokktól a modern művekig hallhat klasszikus darabokat a közönség.


21.00 KODÁLY SPICY JAZZ
Romkert  
                    

A Kodály Spicy Jazz zenekar Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója tiszteletére 2017-ben indította útjára zenei projektjét azzal a céllal, hogy az iskolai énekórákról és kóruspróbákról jól ismert magyar népdalok friss, kreatív és lendületes megközelítésben ismét eljussanak a közönséghez, elsősorban a fiatalokhoz. A Kodály Spicy Jazz bemutatkozó videoklipjében az Esti dal átdolgozását adta elő a zenekar. Ez a Kodály-életmű egyik legismertebb darabja, hiszen aki valaha énekelt kórusban vagy zenetagozatos iskolába járt, nem kerülhette el ezt a csodálatos, szívbemarkoló népdalt. A videó Youtube nézettsége mára már közel 16.000-nél jár.
A megalakulás óta eltelt időszakban a zenekar számos koncertet adott itthon és külföldön. A magyarországi fesztiválok mellett (Campus, Kaposfeszt, Debrecen Bor és Jazznapok, Újbudai Jazzfesztivál, Zempléni Fesztivál) a zenekar fellépett Linzben, Stuttgartban, Marokkóban és Rómában, turnéztak Erdélyben, a Kanári-szigeteken, Grúziában, és az ő fellépésükkel indult a Strasbourg-i Európai Parlamentben a magyar V4-elnökség időszaka is. A zenekar legnagyobb büszkesége, hogy a Kodály Spicy Jazz meghívást kapott 2018-ban a rangos Baku-i Nemzetközi Jazzfesztiválra, 2021-ben pedig a Tallinn Music Week-en és a ciprusi AglanJazz Fesztiválon játszottak.
 Reloaded című első nagylemezen végül tíz népdal, köztük az A csitári hegyek alatt, A karácsonyi pásztortánc és az A jó lovas katonának feldolgozása szerepel. Utóbbi dallal a zenekar elnyerte a Jazzy Dalverseny 2018 3. helyezését. Az Euronews magyar csatorna a Zene Ünnepe tiszteletére 2019. június 21-étől a Kodály Spicy Jazz zenekar felvételeit használja műsorában a hírek közötti összekötő szignálokban. A Karácsonyi Pásztortánc c. dalhoz kapcsolódó klip a Youtube-on több mint 48.000 megtekintést kapott.
A Kodály Spicy Jazz Remake c. második albuma 2021. december 16-án, Kodály Zoltán születésnapján jelent meg nyolc újabb ismert magyar népdal feldolgozásával, köztük három gyermekdallal: a Hová mész Te kis nyulacska, az Egyetem begyetem és a Csipkefa bimbaja. 

Zenekar:
Görögh Dániel - trombita 
Tempfli Erik – billentyűs hangszerek 
Vendl Máté – dob 
Gyöngyösi Gergely – basszusgitár

A program ingyenes!
 

3. nap
2024. július 24. szerda 18.00 KODÁLY VÁROSA
Kovács Szabolcs fotókiállítása
Hírös Agóra Kulturális Központ
 

Kecskemét történelmi városközpontjának rejtett kincsei és építészeti részletei. 
"A szépség nem a dolgokban rejlik, hanem a látásmódunkban."
Henry David Thoreau, amerikai író, filozófus, természettudós és esszéista

A kiállítás kurátora: Újvári Sándor fotóriporter
A kiállítást megnyitja: Kazi Roland média művész
Közreműködik: Pitykés Zenekar
Megnyitó: PANORÁMA Galéria, 2024. július 24. szerda 18.00
Megtekinthető: augusztus 7-ig az intézmény nyitvatartási idejében

A program ingyenes!


19.00 A KECSKEMÉTI SZIMFONIKUS ZENEKAR FÚVÓSÖTÖSE
Kodály Pont (Deák Tér)20.00 KISS ZSOLT ÉS A FOUR BONES QUARTET KÖZÖS KONCERTJE VÉGH LAJOS HOMOKANIMÁCIÓJÁVAL
Evangélikus Templom                  
  
Műsor:
Charpentier: Te Deum
Bach: Air
Bach: e-moll prelúdium, BWV548
Albinoni: Adagio
Caccini: Ave Maria
Gárdonyi Zsolt: Fantázia egy magyar hálaének dallamára
Hans Zimmer: Interstellar
Orjalalul - észt népdal
Piazzolla: Libertango

Előadók:
Kiss Zsolt – orgona
Four Bones Quartet
Végh Lajos – homokanimáció

Kiss Zsolt a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában végzett orgonatanulmányait követően nyert felvételt a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona szakára, ahol 2003-ban Lehotka Gábor növendékeként diplomázott. Tanulmányai során részt vett Gárdonyi Zsolt, Karasszon Dezső, Koloss István, Jesper Madsen, Pálúr János és Szathmáry Zsigmond mesterkurzusain. Jelenleg a Pannonhalmi Bencés Gimnázium ének-, és orgona tanára, valamint a Pannonhalmi Bazilika orgonaművésze. Több alkalommal adott koncertet Németországban, Ausztriában, Romániában, Svájcban, Szlovákiában, valamint hazai városokban.

A Four Bones Harsonakvartett 2002-ben alakult, Zeneakadémiát végzett tagjai igazi elkötelezettjei elegáns és különleges hangszerüknek.
A zenekar megalakulása óta számos hazai és külföldi zenei rendezvényen és fesztiválon adott nagy sikerű koncertet. Többek között rendszeresen fellépnek a Múzeumok Éjszakája programjain, több nagysikerű koncertet adtak a Sziget Fesztiválon, a Múzeumok Majálisán, a Plein Art Kortárs Művészeti Fesztiválon, a Söndörgő Fesztiválon, felléptek a Művészetek Palotájában, a Zeneakadémia Nagytermében, a Ludwig Múzeumban, a Szépművészeti Múzeumban, a Francia Intézetben. A zenekar külföldi koncertjei során eljutott már többek között Ausztriába, Angliába, Romániába, Németországba, és meghívást kapott a Nemzetközi Harsonaszövetség (ITA) által megrendezett 2006-os birminghami harsonaverseny és -fesztivál döntőjébe. A repertoár széles skálán mozog, a korai reneszánsztól egészen a 21. századi kortárs zenéig, a klasszikus melódiáktól a könnyed ritmusokon át a jazz világáig.

A zenekar sokoldalúságáról tett tanúbizonyságot, amikor 2007 júniusában olyan, több művészeti ágat felölelő produkciót mutatott be a Művészetek Palotájában, mellyel a megszokottól teljesen eltérő, új műfajt teremtettek. Mindez olyan elismert művészek közreműködésével valósult meg, mint Nagy János zeneszerző-zongorista, aki egyben a darab szerzője is (Impressziók), Palya Bea énekesnő, Karafiáth Orsolya költőnő és Kovács Tamás "Tobzi". Az előadást fotóművészek munkája tette még érdekesebbé. Az együttes az utóbbi időben jazz formációként is több jelentős koncertteremben mutatkozott be, olyan nagyszerű zenészek társaságában, mint például a kiváló hangú Gereben Zita énekesnő.
Végh Lajos képzőművészként kezdett el foglalkozni 2005-ben homokanimációkkal, majd létrehozta saját képalkotó rendszerét, mellyel a manuális homokba rajzolást és a számítógépes technológiát kapcsolta össsze.
Bemutatói önállóan és zenés produkciók háttereként is különleges élményt nyújtanak. A Zeneakadémiától a nagy szórakozóhelyekig, mindenhol sikerült a közönséget elvarázsolnia ezzel az egyedülálló produkcióval

Jegyár: 4.500 Ft  

4. nap
2024. július 25. csütörtök 19.00 M. BODON PÁL ZENEISKOLA „AZ IFJÚ TEHETSÉGEKTŐL A MŰVÉSZEKIG”
Kodály Pont (Deák Tér)
Fellépnek:

Szücs Hunor (gitár) és Ambrus Anett (hegedűművész)
Felkészítő tanár: Orosz Csaba

Kohajda Ádám (zongora)
Felkészítő tanár: Kubinyi Attiláné

Tóth –Kovács Johanna (zongora)
Felkészítő tanár: Kenyeresné Berencsi Kornélia

Dr. Szabóné Baunoch Ágnes és Nemes Dóra (zongora) (művésztanárok)

A barokktól a modern művekig hallhat klasszikus darabokat a közönség.


20.00  A HOLLAND IFJÚSÁGI VEGYESKAR (NETHERLANDS MIXED YOUTH CHOIR) ÉS A DE TUIN KONCERTJE
Piarista templom
      

Műsor:          
Kodály Zoltán:
Miserere  
Cyrillus Kreek:
104. zsoltár (Kidda, mu hing)
141. zsoltár (Isan, ma hüün Supoole)
Franz Schubert:
Die Nacht D. 983.   
Francis Poulenc:
Quatre petites prières de Saint François d’Assise   
No. 3. Seigneur, je vous en prie
Georgy Sviridov:
Pesnopeniya i molitvy (Énekek és imádságok)  
I/1. Gospodi, spasi blagochestivye
I/2. Svyatyi Bozhe 
I/6. Neizrechennoe chudo
II/3. Slava
Felix Mendelssohn-Bartholdy:
Denn er hat seinen Engeln MWV B53
Lennon - McCartney arr. Bob Chilcott: And I love her
Lennon - McCartney arr. Daryl Runswick: Blackbird

Vezényel: Irene Verburg és Nemes László Norbert

A Nemzeti Ifjúsági Vegyeskart a Vocaal Talent Nederland Alapítvány működteti. Ez az alapítvány több mint 30 éve elkötelezett a 6 és 29 év közötti fiatal énekes tehetségek vokális képzése iránt. Az alapítvány négy nemzeti kórust működtet, amelyek fontos tapasztalatszerzési lehetőséget biztosítanak a fiatal énekesek számára.
Az a cappella repertoár mellett a Nemzeti Ifjúsági Vegyeskar zenekarokkal is rendszeresen koncertezik, korábban megszólaltatták W. A. Mozart és Gabriel Fauré Requiemjét ill. J.S. Bach János passióját.
A kórus idén július elején a belga zeneszerző, Bart Verheyen A Child of Books (A könyvek gyermeke) című művének világpremierjét adta elő a Haarlemi Nemzetközi Orgonafesztiválon Nemes László Norbert vezényletével.

A Nemzeti Ifjúsági Vegyeskarban 16 és 29 év közötti, Hollandiában élő fiatalok énekelnek. A kórustagok az ország minden részéből érkeznek. Az énekesek havonta egyszer találkoznak egy próbanapon. A kórus rendszeresen együttműködik vendégkarmesterekkel meghatározott repertoáron, köztük Adrián Rodriguez van der Spoellel, Fischer Ivánnal és Sigvards Klavával.
A Vocaal Talent Nederland 1999 januárja és 2023 szeptembere között Wilma ten Wolde karnagy és zenepedagógus irányítása alatt állt. 2023 szeptemberétől a művészeti vezetők: Irene Verburg és Nemes László Norbert. Az alapítvány védnöke Sir Simon Rattle.

Jegyár: 3.900 Ft

5. nap
2024. július 26. péntek 

 


19.00 KODÁLY INTÉZET - KODÁLY SZEMINÁRIUM TEHETSÉGEI
Kodály Pont (Deák Tér)20.00 PÉTER BENCE
Hírös Agóra Kulturális Központ   
                

Péter Bence világhírű virtuóz zongoraművész, zeneszerző és zenei producer, aki egyben “A világ leggyorsabb kezű zongoristája” címet is viseli, amivel bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe. Saját szerzeményei, átdolgozásai és egyedülálló játékmódja óriási sikernek örvend a világ színpadain. Internetre feltöltött videói már közel két milliárdos nézettséget értek el, és milliók követik a közösségi médiában.

Bence 2 évesen már különböző rajzfilmek dallamait játszotta hallás után a zongorán, első szerzeményeit pedig 7 évesen írta, amelyeket leginkább Mozart és Chopin zenéje inspirált. A korán kezdett zenei karriert Debrecenben csiszolta tovább klasszikus zongora- és zeneszerzés szakon, majd tanulmányait a híres bostoni Berklee College of Music ösztöndíjasaként folytatta, ahol zongorát és filmzeneszerzést tanult a szakma legjobbjaitól.
2012 óta ő a világ leggyorsabb kezű zongoristája, a Guiness Rekordok Könyvében Péter Bence tartja az egy perc alatt leütött legtöbb zongorahang rekordját, 765 leütött hanggal. 

Bence sajátos hangzásvilágával és játékstílusával lebontja a korlátokat a zenei műfajok között. Átdolgozásaiban klasszikus elemekkel fűszerez ismert pop és rock dalokat, saját szerzeményeit is a műfaji határok kitárása jellemzi. Védjegyévé vált a zongora, mint ütőhangszer használata, egyes feldolgozásaiban a zongora teljes testét használja a különböző hangok és ritmusok képzésére.

Bence öt kontinens 43 országában adott teltházas koncerteket, a Sydney Operaház, a bécsi Musikverein és Stadthalle vagy a genfi Victoria Hall mellett fellépett a világ leghíresebb klasszikus fesztiváljának gála műsorán is, a BBC Proms In The Park-ban 50,000 ember előtt Londonban. A BBC londoni studiójában, Elton John zongoráján élőben eljátszott dala akkora sikert aratott, hogy felkerült egy válogatáslemezre, ahol Bence olyan világsztárokkal együtt szerepel, mint Sting, Paul McCartney, Ed Sheeran vagy Annie Lennox. Londonban rögzítették azt a feldolgozását is, amelyet Bence az Andrew Lloyd Webber tiszteletére készült albumra játszott fel.

Jegyár: 13.500 Ft

 

6. nap
2024. július 27. szombat 19.00 19.00 ZONGORASZÓ – BÁLINT IMMÁNUEL
Kodály Pont (Deák Tér)20.00 TRIÓ PASSACAGLIA: PASSACAGLIA DELLA VITA / PASSACAGLIA DELLA MORTE
Városháza Díszudvar


Az együttes tagjai:
Rajk Judit, Kéringer László (ének), Zétényi Tamás (cselló)

Mottó: „Séta az élet – virág az ember”
Műsor:
I.     Passacaglia della vita 
Összeállítás a kora középkor, Hildegard von Bingen, Perotinus, Landini, Frescobaldi, Gabrieli, Monteverdi, Purcell műveiből

Közös séta (passacaglia) a Városháza díszudvarából a Barátok templomába

II.    Tornyai Péter: Passacaglia della morte (ősbemutató)

A két ismert énekes, Rajk Judit és Kéringer László, valamint a csellista Zétényi Tamás különleges triója már több mint tíz éve játszik együtt. Az énekhangok szokatlan hangszíne és a velük éneklő cselló magányos egyszólamúsága egyedülálló hangzást ígér. A két részből álló műsor valójában egy hatalmas, megkomponált – az együttes nevére is utaló – passacaglia, vagyis séta, a kora középkortól a barokkon át napjainkig. A koncert ötletét egy 17. századi olasz szerző – egyes feltételezések szerint Stefano Landi – Jób könyvének két sorát idéző, Homo fugit velut umbra / Az ember árnyékként menekül című gyűjteménye adta, melynek alcíme: Passacalli della Vita. De ebből a bizonyos Jób-idézetből kihallani az emblematikus kurtági „virág az ember, csak virág”-ot is: „Az ember, mint a virág, kinyílik és elhervad, eltűnik, mint az árnyék, és nincsen tartós maradása...” (Jób 14:1-2) A koncert első felében egymásba komponált, részben passacaglia-formában írt vagy azt felidéző, sajátos átiratban (több közülük Dargay Marcell munkája) megszólaló zeneművekkel az élet, míg a második részben Tornyai Péter 2023-ban az együttes számára írt nagyszabású művével a halál útján sétálunk át.

Jegyár: 2.900 Ft

 

7. nap
2024. július 28. vasárnap19.00 LESKOWSKY HANGSZERGYŰJTEMÉNY „Népi Hangszerkóstoló”
Kodály Pont (Deák Tér)21.00 – ATMOSZFÉRA KONCERT 
Főtér


Műsor:
Max Richter: Vivaldi recomposed

Közreműködők: Kecskeméti Szimfonikus Zenekar
Szólista: Daniel Rowland hegedű
Vezényel: Hollókői Huba

A Kodály Fesztivál a hangulatában egyedülálló Atmoszféra koncerttel zárul, a Főtér árnyas fái alatt. 

Antonio Vivaldi négy hegedűversenyből álló műve, a „Négy Évszak” a nyugati kultúra történetének egyik leghíresebb zenei alkotása, mely minden évszaknak zenei kifejezést ad, és szinte mindenütt jelen van a mindennapjainkban. A „Tavasz" kezdőhangjai évről évre elhangzanak esküvőkön, a „Nyár" elsöprő ereje, az „Ősz” jó kedélyű akkordjai,  és a „Tél" viharos tétele a reklámok és filmzenék nagy kedvence.
A Max Richter féle  „Vivaldi recomposed” átirat a mű teljes újrakomponálása és újraértelmezése, posztmodern és minimalista zenei elemekkel kiegészítve, gazdagítva. Richter célja az volt, hogy a túlzott ismertség által eltompított darabot, új megvilágításba helyezve „felfrissítse és újra megszerettesse” a közönséggel.
A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar szólistája az a Daniel Rowland holland/angol hegedűvirtuóz lesz, aki nemrégiben vette lemezre a művet a Stift Festival Orchestra-val, és akinek játéka "csodálatos és a maga finomságában elbűvölő" a The Guardian szerint. 
"Nagy öröm volt számomra Max Richter briliánsan fantáziadús, teljesen magával ragadó és addiktívan energizáló évszakait lemezre venni. Imádom, ahogy a darabban újra és újra felsejlik Vivaldi ragyogóan színes és végtelenül szuggesztív zenéje, amit Richter ugródeszkaként és inspirációként használva egy teljesen új mesterművet alkotott, amely tele van a jelenkor elektromos energiáival és csillogó hangképeivel." - Daniel Rowland
Hollókői Huba 2022 augusztusától a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője. Négy éves korában kezdte zenei tanulmányait, először a hegedűvel ismerkedett meg, később fordult érdeklődése a vezénylés felé. Karmesterként a világ számos vezető zenekarával és szólistájával fellépett, köztük olyanokkal, mint a Netherland Philharmonic Orchestra, a Residentie Orkest, a Noord Netherland Orchestra, a Slovak Sinfonietta, a Lahti Symphony Orchestra, a Sønderjyllands Symfoniorkester és a mexikói OSUG Symphony Orchestra. Szólista partnerei voltak többek között Kelemen Barnabás (hegedű), Fülei Balázs, Suzanna Bartal (zongora), Guido Schiefen (cselló), Hugo Manzanilla Victoria (klarinét). 2017-ben debütált az amszterdami Concertgebouw-ban a Philharmonie Südwestfalen vendégkarmestereként. Több tucat népszerű operát dirigált, operarendezőként pedig Donizetti Szerelmi bájitalával mutatkozott be Finnországban 2022-ben. 

A program ingyenes!