Játéktár programunk a térségben egyedülálló és minden korosztály számára érdekes szabadidős elfoglaltságot ígér. Természetes anyagból készült, egyedi ügyességi, logikai, mozgásos, képesség- és készségfejlesztő játékok száma több mint 240 darab. A népszerű hordozható játékkészlet szabad és zárt térben egyaránt használható. Egy időben maximum 500 fő foglalkoztatásához szükséges játékhelyszín kialakítására alkalmas. A programokat szakképzett animátorok vezetik.
Tematikus foglalkozásainkat a következő témákban ajánljuk: Kincskereső kalandtúra, Végvári vitézes játék, Babaszoba, Kalózos játék, Legény és lánybúcsú, Lakodalom, Csapatépítés felnőtteknek
A közelgő néhány fős családi és a nagy létszámú munkahelyi MIKULÁS ünnepségek színesítéséhez a résztvevők számára önfeledt játéklehetőségeinkkel állunk rendelkezésre, a járványügyi előírások maximális betartásával. 
Születésnapi és névnapi összejövetelek kedves színfoltja lehet a valamennyi korosztály számára örömteli játékot biztosító készletünk.   
A foglalkozások előzetes időpont és díjegyeztetéssel megrendelhetők a kért helyszínre kihelyezetten, vagy termeinkben is iskolai, munkahelyi, családi, és lakóterületi programokra.
Információ: Habuda Ibolya, 76/481 – 523, ibolya.habuda@hirosagora.hu

JÁTÉKANIMÁTOR KÉPZŐ tanfolyam
A Hírös Agóra - Ifjúsági Otthon által közel 30 éve fenntartott Szivárvány Játéktár működését képzett játékanimátorokkal biztosítjuk.  
2022. januártól meghirdetett tanfolyamunk résztvevői elsajátítják e tevékenység elméleti és gyakorlati ismereteit, mellyel lehetővé válik számukra a játéktár jövőbeli működtetése alkalmanként, fizetett munkavégzés keretében.
Olyan jelentkezőket várunk, akik örömüket lelik a játékban, felismerik személyiségfejlesztő hatását. Képességet éreznek önmagukban arra, hogy másokat is szívesen bevonjanak, inspiráljanak különféle játéktevékenységekre, ami semmi mással nem helyettesíthető, mert a játék feszültségoldó, örömszerző, önkéntes és szabadon választott tevékenység.
A tanfolyam elvégzése előírt képzettséget nem igényel. 
Korhatár: 18 éven felettieknek 

A tanfolyam időtartama: 16 tanóra elméleti és 4 tanóra gyakorlati képzés
A tanfolyam ideje: 2022. január 24-től április 13-ig, szerdánként 17 – 19 óráig 
A tanfolyam vezetői: Halasi Ágnes főanimátor, továbbá játékelméleti és drámapedagógiai szakemberek