Mozgalmas és élménydús nyár áll mögöttünk: főtéri fesztivál nagykoncerttel és minőségi borokkal, étellel, komolyzenei fesztivál, atmoszférakoncertek, országos és világszinten elismert művészek és előadók.
Street Food, Street Art és Borsétány, Kodály Művészeti Fesztivál, Kápolna24, Chillzone a Noszyban.

Neked melyik nyári programunk volt a kedvenced a négy közül?

Néhány napja már ízlelgetjük a kifejezést: ősz van. Olyan gyorsan érkezett meg közénk, hogy szinte észre sem vettük, hogy három csodás hónapot hagytunk magunk mögött. Programjaink beköltöznek a ház falain belülre, lassan próbáljuk elengedni a nyáresték hangulatát, de hogy könnyebben menjen, visszakacsintottunk, mi mindent is hagyott maga mögött a Hírös Agóra, reméljük nem nyomtalanul.

Óriási várakozás előzte meg és minden képzeletünket felülmúlta új nyári fesztiválunk, az idén Street Food Street Art és Borsétány névre keresztelt 5 napos főtéri rendezvényünk. Több mint 60 közreműködő, öt nagykoncert, több mint 30 kísérőprogram, naponta több ezer látogató, 14 food truck, minőségi borászatok az egész országból, több ezer üvegpohár. Ezek a számok, de ha mögé nézünk, akkor sokkal többet adott. Sok év után újra tele lett a főtér. Nagy találkozások, hajnalig tartó beszélgetések, rengeteg pozitív és építő visszajelzés, melynek köszönhetően egészen biztos, hogy jövőre még nagyobb lendülettel szervezzük meg a fesztivált. 

Júliusban a Kodály Művészeti Fesztivál újragondolt koncepcióval megmutatta, hogy egy vidéki városban is nagy nézői igény van a minőségi kultúrára, ha egy kicsit közelebb visszük az emberekhez. Nyáreste is lehet zárt térben komolyzenei koncertet tartani nagy sikerrel. De ilyenkor lehet a csillagos ég alatt is, s ha van rá alkalmas helyszínünk, akkor miért ne, hiszen lehet, hogy ott többeket fog megérinteni a varázsa. Legyen a zene mindenkié! – mondta Kodály, hiszünk benne, hogy ezt a felszólítást mottónkká formálva sokkal szélesebb réteghez vihetjük közel a minőségi művészetet. 

Túlzás nélkül az egyik ékszerdobozunk a Kápolna24, ahol az udvarkoncerteken a hatalmas gesztenyefa alatt, egy pohár borral a kézben hallgathattunk együtt olyan hangokat, mint Für Anikóé, Hrutka Róberté, vagy éppen Falusi Marianné. Hogy ne csak az esti felnőtt programokkal töltsük meg, a gyereknapon született, de azóta állandó részünkké vált HAcsalád programot is behoztuk a Kápolna24 udvarára, tánccal, gyerekkoncertekkel, sok mosolygós animátorral. Ígérjük, amíg lehullanak a levelek, hó lepi, majd újra zöldell a fa, addig mi azon dolgozunk majd, hogy még több időt tölthessünk itt együtt, a lombja alatt. 

A három hónapba pedig egy negyedik nagy rendezvény is belefért a szabad ég alatt. A ChillZone a Noszyban kapott helyet, mellyel nem titkolt célunk volt, hogy a fiataloknak is kínáljunk programlehetőséget. Babzsákfoteleken a hangulatos téren a szökőkút mellett teraszhangulatban, teljes chillben dőlhetett hátra bárki. Míg a parkban deszkáztak, ettek ittak, nagyokat nevettek a fiatalok, addig a színpadon kecskeméti csapatok zenéltek péntek esténként. 
Nehezen búcsúztunk a nyártól, mert hihetetlen esszenciája van és az idő is kegyesen húzta fölénk a csillagos égboltot mindig, de ugyanolyan szeretettel várjuk az őszt és a telet. Rengeteg programmal készülünk Nektek drága Kecskemét, kezdjétek el lapozgatni a naptárakat, mert alakulnak a teltházak. 

Köszönjük a rengeteg támogatást, látogatást és visszajelzést! Találkozzunk a Hírös Agórában továbbra is. Köszönjük nyár, jövőre veled ugyanitt!


Fotók: Gyenes Kata

GALÉRIA