KULTURÁLIS KÖZPONT
2022. okt. 21. - 2022. nov. 05.

Illatok kalandjátéka | Interaktív kiállítás

Hozzáadás naptárhoz

Fedezzük fel az orr titkait!

 

A Hírös Agóra Kulturális Központban megrendezett ILLATOK KALANDJÁTÉKA interaktív kiállítás és játék izgalmas felfedezésre hív az illatok titokzatos világába!

Tömény, szédítő, balzsamos, szúrós, orrfacsaró? Az illatok bámulatosan sokfélék, az emberi szaglásnak pedig sokkal nagyobb szerepe van életünkben, mint azt képzelnénk. Az ILLATOK KALANDJÁTÉKA interaktív kiállításra ellátogatók egy szórakoztató, illatokban gazdag játék keretében tehetik próbára orrukat és érzékelésüket!

Az illatkaland során a résztvevők kideríthetik, hogy képesek-e felismerni és megnevezni a különféle illatokat, miközben játszva tanulhatnak a szaglás és szagérzékelés bámulatosan összetett jelenségéről. A kiállítást járva a látogatók bevezetést nyernek a szaglás tudományába, az orrok és ormányok titkaiba, a legmeglepőbb illatok és szagok csodálatos világába. Az érdeklődők a játékos illatfeladványok megfejtése mellett megismerhetik az illatmemória működését, az illatok és az ízek különleges kapcsolatát, felidézhetik rejtett illatemlékeiket, valamint rácsodálkozhatnak az állati szimatverseny győzteseinek lenyűgöző képességeire.

A kalandjáték résztvevőinek feladata, hogy segítsenek Aroma Professzornak, az illatok tudorának egy varázslatos illatkeverék megalkotásában. A játékosoknak a képzeletbeli helyszíneken, azaz játékállomásokon egy-egy rejtélyes illatot kell felismerniük és beazonosítaniuk. Az illatos kihívás teljesítéséhez kíváncsiságra, fürge észre és persze kifinomult orra lesz szükségük, de ha minden illatot sikerül beazonosítaniuk, kiérdemlik a legfőbb segítőnek járó "Illatkalandor" címet! 

Belépéskor a látogatók szöveges játékkártyákat kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. Az egyedülálló kiállítás talányos illatfeladványokkal, mesebeli történettel és tudományos érdekességgel vár kicsiket és nagyokat.

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ

Korosztályi ajánlás: 4 éves kortól

Belépődíj: 1.500 Ft, gyerek 1.200 Ft
CSOPORTOS BELÉPŐ iskolai és óvodai csoportoknak (min. 10 fő): 600 Ft
Belépéskor a látogatók szöveges játékkártyákat kapnak. 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot.

Az ILLATOK KALANDJÁTÉKA interaktív kiállítás és játék 2022. október 21-től 2022. november 5-ig látogatható a Hírös Agóra Kulturális Központban, hétfőtől szombatig 9-18 óra között.