2015 elején néhány középiskolás, főiskolás és ifjúságsegítő úgy gondolta, ahhoz, hogy komolyabban vegyék őket a város fiatalokat érintő kérdéseinek megtárgyalásakor, együtt érdemes kiállni az elképzeléseikért. Ennek érdekében megalakították a Kecskeméti Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatot. Céljaik elérése érdekében rendszeres találkozókat tartanak, évente két Ifjúsági Fórumot szerveznek, újragondolták és újjászervezték a Városi Ifjúsági Párbeszéd Napját, részt vettek az „OPEN2018/19 – Legyen Európa Ifjúsági Fővárosa Kecskemét!” pályázat folyamatában, és ehhez kapcsolódóan akciókat szerveztek. Jelenleg részt vesznek ifjúsági érdekképviseleti képzéseken és pályázatokat írnak, hogy ötleteiket a jövőben is meg tudják valósítani.

Amire most a legbüszkébbek: megszervezték a Kecskeméti Ifjúsági Bált, diákdiplomáciai kapcsolatokat ápolnak a békéscsabai, egri, székesfehérvári, debreceni és sok más ifjúsági érdekképviseletben aktív csapattal, és mindemellett részt veszek a Kecskemét Ifjúsági Stratégia 2018-2024 megalkotásában.

A csapat olyan tagokat vár, akik lelkesen, szívesen, de egyben kitartóan és felelősséggel tennének majd a ebben tanévben azért, hogy a fentebb említettek továbbra is megvalósuljanak, sőt, újabb ötletekkel bővüljenek. Minden továbbiról az alábbi elérhetőségeken kérdezhettek. Ha érdekel a téma, és szeretnél a csapattal együtt dolgozni, itt a helyed!

Facebook: @kgyiok
E-mail: kecskemet.gyiok@gmail.com és monika.radics@hirosagora.hu
MENTOR: RADICS MÓNIKA szakmai munkatárs