Település adatai:


Település neve:
Helvécia

Polgármester neve, elérhetősége:
Balogh Károly, +36 76 579 084

Polgármesteri Hivatal címe, elérhetősége:
6034 Helvécia, Sport u. 42. +36 76 579 084


Intézmény adatai:
Közművelődési feladatokat ellátó intézmény / közösségi tér neve:
Petőfi Sándor Művelődési Ház

Besorolása (20/2018. EMMI rendelet alapján)
Közösségi tér

Vezetője:
Pálfi Csilla

Közművelődési feladatokat ellátó intézmény / közösségi tér címe
6034 Helvécia, Petőfi S. u. 24.

Email, telefonszám, honlap, facebook-oldal:
+36 76 579 082, Petőfi Sándor Művelődési Otthon-Helvécia (facebook)

 
Jelentős kulturális rendezvények

Alapítási Ünnep
Helvécia megalapításának 125. évfordulója óta hagyományt teremtettünk és minden évben megünnepeljük a település alapítását. A helyi lakosokat disznótoros megvendégelés várja az ünnep alkalmából. Süteménysütő verseny, családi sütögetés, kulturális program, futóverseny, tombola teszi színessé a rendezvényt.
Ideje: március

Majális
Májusi ünnepünkön gyermekeknek, családoknak kínálunk tartalmas kikapcsolódást, szórakozást. Motoros vagy kerékpáros találkozó, kulturális műsorok, családi sütögetés, gyermek programok teszik tartalmassá az ünnepet.
Ideje: május

Idősek Napja
Augusztus 20. nemzeti ünnepünk és az Idősek Napja közös rendezvényünk, ahol ünnepélyes keretek között díjakat adunk át, köszöntjük a település legidősebb lakóját, kenyérszentelés és kulturális bemutató, majd az idősek megvendégelése tölti ki a programot.
Ideje: augusztus

Szüreti Napok
Nagyközségünk minden évben megrendezi a Szüreti Napokat Helvécián. A kétnapos rendezvény pénteken délután kezdődik a megnyitóval, majd a kiállítás és motoros bemutató, végül esti koncert zárja a napot. Szombaton főzőverseny, látványos fogatos felvonulás, sok fellépő vendég, gyermekprogramok, lakosság megvendégelése (ebéd), borudvar, bál teszi színessé a két napos rendezvényt.
Ideje: szeptember

Falukarácsony
Az év zárásaként tartjuk a karácsonyi ünnepet, ahol az óvodás – iskolás gyermekek készülnek meghitt műsorral. Az ünnepnek a katolikus és református templom, valamint a művelődési ház ad otthont. A rendezvény végén bejgli, forralt bor, tea és szaloncukor várja az érdeklődőket.
Ideje: december

Kapcsolat: Pálfi Csilla, +36 76 579 082