OTTHON MOZI
2021. szeptember 19., vasárnap 11:00

Fehérlófia - Zenét hallgat a család

Hozzáadás naptárhoz

Jegyinformációk

Jegyek: 14 éves korig: 1200 Ft
14 éves kortól: 1800 Ft
A zenekar évek óta „Zenét hallgat a család” címmel vasárnapi matiné koncertet rendez azzal a céllal, hogy a fiatalok már kisgyermekkorban megszeressék a komoly zenét. A zenekar nagy hangsúlyt fektet a fiatalok tehetséggondozására is, évente hangversenyt ad a Kodály Iskola kiemelkedő tehetségű hangszeres növendékeivel, ezzel is elősegítve pályájuk indulását.

2021. szeptember 19. 11.00
Dobszay-Meskó Ilona-Tarr Ferenc:
FEHÉRLÓFIA
Vezényel: Dobszay-Meskó Ilona
A 2021-22 es évadra tervezett koncertsorozatunk, amelyben a zeneirodalom legszebb és legérdekesebb meséit szólaltatja meg a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar egy olyan művészileg magas színvonalú programot ajánl, amely a családok számára is felejthetetlen zenei élményt nyújt. A családi zenehallgatás kiemelkedő jelentőségű, hiszen a szülők és a gyermekek együtt vesznek részt az interaktív koncerteken, ezzel is nevelve korosztályukat a minőségi zenehallgatásra. Fontos feladatunknak tartjuk a gyermekek zenei nevelését, főleg itt Kodály városában.

Koncertjeink alkalmával több zenei stílussal találkozhatnak, a klasszikus zenétől kezdve a könnyedebb hangvételű műfajig - így kialakul bennük egy kép a különböző zenei műfajokról és azok színességéről. A hangversenyeken Lukácsházi Győző interaktív módon kalauzolja el őket a zene világába. Ezek az élmények a későbbiekben ösztönözhetik őket a zenetanulásra és a hangversenyek látogatására. Kialakul bennük a szeretet és az érdeklődés a klasszikus zene iránt, amely a későbbi felnőttkorukra meghatározhatja zenei ízlésüket. Az elmúlt években rengeteg művet és stílust ismerhettek meg a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar előadásában. Többek között felcsendült Ránki György: Pomádé király új ruhája, Saint-Saens: Az állatok farsangja, Alpár Balázs-Tarr Ferenc: Koldus és királyfi, Balogh Sándor: Tuba Tóbiás, Ludas Matyi, Dobszay-Meskó Ilona: Jancsi és Juliska című művei.

A 2021-es évadban bemutatásra kerülő darabok szintén nagyon szórakoztató és izgalmas történeteket fognak megeleveníteni. Balogh Sándor: „50 perc alatt a föld körül” című nagy sikerű darabja egy igazi világkörüli utazás résztvevőivé varázsolja el a hallgatóságot. A zenei kalandozás során 12 országba utazunk el a dallamok szárnyán. Ravel: Lúdanyó meséivel folytatjuk sorozatunkat. Ravel elragadó zenéje egy igazi klasszikus zenei élmény mind a zenészeknek, mind a családoknak. Ravel – a róla kialakult szigorú kép ellenére – vonzódott a mesék varázslatos világához. Az eredetileg négykezes zongoraművet zenekari átiratban adjuk elő. Harmadik előadásunkon „A három kismalac” és a „Kacor király” mesék hangzanak el. Két ismert népmese átdolgozását kínáljuk, amelyhez Balogh Sándor írt szórakoztató, ugyanakkor nagyon figyelemreméltó zenét.