Három jubiláló zenei együttes szuperkoncertje a Nagytemplomban hatalmas sikert aratott. A színültig megtelt épületben a koncert végén állva tapsolt a közönség. Mozart: Requiem, a zeneirodalom egyik legismertebb műve elhozta a csodát.

"Mozartnál a hívő ember túlvilágba vetett reménye szólal meg. A lélekhez talál utat a zene eszközeivel, hogy segítségével az emberi lélek találkozni tudjon eltávozott szeretteivel. A zene és a zenész felelőssége, hogy létrejöhessen ez a találkozás, és a szépség által megélhetővé váljon az emberi lét teljessége."

"Különös energiája van annak, amikor művészek összefognak egy közös produkció létrehozása érdekében, és talán pont a zenében manifesztálódik a legtisztábban ez a hatalmas belső erőforrás."

Mozart Requiem című gyászmiséjét három jubiláló együttes az 55 éves Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, a 60 éves Cantus Nobilis Kórus és az 5 éves Kecskeméti Énekes Kör előadásában hallhattuk a Nagytemplomban szombat este. Az együtteseket vezényelte Erdei Péter Liszt-, Kodály-, Bartók- és Pásztory-díjas karnaggyal, Magyarország Kiváló Művésze. A koncerten sok olyan kórustag is fellépett, akik évekkel ezelőtt voltak a Cantus Nobilis tagjai. Most újra együtt énekeltek jelenlegi és egykori kórustagok. 

Megtisztelő volt a Hírös Agóra számára támogatóként és szakmai partnerként egyaránt részt venni a koncert létrejöttében.
Kiemelten gratulálunk a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarnak amire és akikre rendkívül büszkék vagyunk, boldogság otthont is adni számukra.
Ünnep volt ez a jubiláló együtteseknek, Mindenszentek előtt pedig gyógyír a léleknek.

fotó: Gyenes Kata

GALÉRIA