EVANGÉLIKUS TEMPLOM
2024. március 30., szombat 19:00

Barokk bérlet 1. | Élő barokk - Risurrezione

Hozzáadás naptárhoz

Jegyinformációk
Belépődíj: 4.500 Ft
ÉLŐ BAROKK - a Hírös Agóra koncertsorozata a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral
Barokk bérlet: https://hirosagora.jegy.hu/seasonticket/buy/756/316

Helyszín: Evangélikus Templom

J.S. Bach, Händel, Schütz, Telemann és Vivaldi zenéje a 19. század első felében történt újrafelfedezés óta töretlenül jelen van a világ hangversenytermeiben. A 17. és 18. század zenéje a maga életerős színeivel, virtuozitásával, kontrasztos karaktereivel, logikusan szerkesztett formáival mindmáig bámulatos hatást gyakorol a hallgatóságra, békességet, nyugalmat, életerőt, jó kedélyt és mélyen járó érzelmeket ébresztve.

A két kecskeméti együttes együttműködése hosszú időre tekint vissza. Az elmúlt években több nagysikerű hangversenyt adtak a Hírös Agóra színháztermében és a Nagytemplomban is.

Az Ybl Miklós által tervezett Evangélikus templom pompás helyszínt ad e barokk koncerteknek, mert akusztikai viszonyai tökéletesen visszaadja a hangszerek és az énekhangok szépségét, nagyszerűen megmutatja a barokk színesség minden egyes részletét. A velük együtt fellépő kecskeméti és budapesti hangszeres, illetve énekes szólisták gazdag névsora is garancia arra, hogy az érdeklődő közönség hosszú ideig maradandó élményeket kapjon mind az öt hangversenyen, vagy azok bármelyikén.

Várjuk Önöket!
Erdei Péter

H. Schütz: Die Sieben Worte Jesu Chrisiti am Kreuz
A. Vivaldi: Concerto grosso RV 578
- Concerto grosso RV 565
- Credo RV 591

Közreműködik: Komáromi Márton (tenor), Szerdahelyi Pál (bariton), KÉK
Vezényel: Erdei Péter

Belépődíj: 4.500 Ft