Különleges vásárban lehetett része azoknak, akik a múlt hétvégét Kecskeméten töltötték.
A Hírös Agóra által szervezett HA Design iparmúvészeti vásáron felfedezhetőek voltak a hazai tervezők és designerek legegyedibb és legkülönlegesebb termékei.

A hazai designer termékek szerelmeseinek kedvező vásár tovább növelte Kecskemét művészeti értékét, hiszen az elmúlt években kiemelt szerepet kapott itt az alkotás, az egyediség és a minőség.  A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében megrendezett HA Design iparművészeti vásár – bár még csak első alkalommal tárta ki kapuit – egy olyan stílusteremtő közösségi hellyé vált, ahol találkozhattak egymással alkotók, művészek, vásárlók, fiatal, családos, kreatív érdeklődők vagy laikusok.

A designvásáron olyan nevekkel találkozhattunk, akik rangos nemzetközi szinten is elismertek, márkájuk nem egy kifutón és bemutatón jelent már meg, ikonikus darabjaikkal pedig most személyesen is találkozhattunk; olyan prémium színvonalat képviselő iparművész-tervezők alkotásait fedezhettük fel, mint Király Fanni, Konsánszky Dóra és Horn Enikő, akiknek lételeme a kreativitás, az önálló szemlélet, az innovatív alkotás létrehozása. Legyen szó táskákról, kerámiákról, ruhákról vagy ékszerekről, itt minden egyes darab mögött egy történet és egy kivételes tehetség áll.

A vásár megnyitóján Dóra Barta, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója és Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő tartott beszédet, majd Nagy Nikolett táncművész varázsolta el a közönséget a performanszával.

A HA Design iparművészeti vásár egy új fejezetet nyitott a Hírös Agóra történetében, hiszen a művészet, az alkotás és az egyediség jegyében született meg. Az intézmény kapuin belül pedig egy olyan világ várta az érdeklődőket, ami eddig városunkban még nem volt. A már megszokott otthonos, kedves hangulatú művészvásárok mellett ez is egy bensőséges, mégis sajátos atmoszférájú térré vált, Magyarországon és külföldön egyaránt magasan jegyzett iparművészek egyedi, limitált tervezéseiből – designer ruhák és kiegészítők, ékszerek, home&dekor – válogathattak azok, akik ellátogatnak a Hírös Agórába.

Alkotók névsora:

-Bartha Ágnes - Bijounion 
-Égi Marcell - If Design Jewel 
-Gyetvai Anikó - Mulberry Leaf - Handmade Scarves 
-Gyulai Natália - NATI 100% PURE IDEA 
-Harmati Hedvig - Harmati Hedvig
-Horn Enikő - E N I H O R N 
-Illés Kati - Illeshandmadeshoes
-Imecs Kata - CATA - by imecskata 
-Juhász Dóra - Juhaszdora 
-Király Fanni - Király Fanni Kortárs Ékszer 
-Konsánszky Dóra - KY_By Dora Konsanszky
-Nemzeti Kerámia Stúdió - ICSHU.ORG
-Kuti Krisztina - Kuti Krisztina Ékszerei 
-Lehel Krisztina - Lehel Krisztina - Táskácskák és ruhák 
-Schulteisz Márta - Kamchatkadesign 
-Segesdi Bori - Segesdi Bori
-Sulyan Zsuzsa - sulyandesign
-Szegedi Katalin - Katalin Szegedi
-Szentgyörgyi Tünde - Szentgyörgyi Tünde Papírmanufaktúra 
-Szerencsés Gabo - Gabo Szerencses 
-Szöllősi Rita - Ritzy design 
-Szűcs Eszter -  Pataki Tiles
-Terebesi László - Cerberus Art Design
-Tóth-Vásárhelyi Réka - Katagami Kokeshi

GALÉRIA