Hozzáadás naptárhoz

Jegyinformációk
A program ingyenes!

FESZTIVÁLKEDVEZMÉNY:

3 előadásra 5%
4 előadásra 10%
5 előadásra történő egyidejű vásárlás esetén 15% kedvezményt lehet érvényesíteni
A Kodály Fesztivál a hangulatában egyedülálló Atmoszféra koncerttel zárul, a Főtér árnyas fái alatt. 

Helyszín: Főtér

Műsor:
Max Richter: Vivaldi recomposed

Közreműködők:
Kecskeméti Szimfonikus Zenekar
Szólista: Daniel Rowland hegedű
Vezényel: Hollókői Huba

Antonio Vivaldi négy hegedűversenyből álló műve, a „Négy Évszak” a nyugati kultúra történetének egyik leghíresebb zenei alkotása, mely minden évszaknak zenei kifejezést ad, és szinte mindenütt jelen van a mindennapjainkban. A „Tavasz" kezdőhangjai évről évre elhangzanak esküvőkön, a „Nyár" elsöprő ereje, az „Ősz” jó kedélyű akkordjai,  és a „Tél" viharos tétele a reklámok és filmzenék nagy kedvence.

A Max Richter féle  „Vivaldi recomposed” átirat a mű teljes újrakomponálása és újraértelmezése, posztmodern és minimalista zenei elemekkel kiegészítve, gazdagítva. Richter célja az volt, hogy a túlzott ismertség által eltompított darabot, új megvilágításba helyezve „felfrissítse és újra megszerettesse” a közönséggel.
A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar szólistája az a Daniel Rowland holland/angol hegedűvirtuóz lesz, aki nemrégiben vette lemezre a művet a Stift Festival Orchestra-val, és akinek játéka "csodálatos és a maga finomságában elbűvölő" a The Guardian szerint. 

"Nagy öröm volt számomra Max Richter briliánsan fantáziadús, teljesen magával ragadó és addiktívan energizáló évszakait lemezre venni. Imádom, ahogy a darabban újra és újra felsejlik Vivaldi ragyogóan színes és végtelenül szuggesztív zenéje, amit Richter ugródeszkaként és inspirációként használva egy teljesen új mesterművet alkotott, amely tele van a jelenkor elektromos energiáival és csillogó hangképeivel." - Daniel Rowland

Hollókői Huba 2022 augusztusától a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője. Négy éves korában kezdte zenei tanulmányait, először a hegedűvel ismerkedett meg, később fordult érdeklődése a vezénylés felé. Karmesterként a világ számos vezető zenekarával és szólistájával fellépett, köztük olyanokkal, mint a Netherland Philharmonic Orchestra, a Residentie Orkest, a Noord Netherland Orchestra, a Slovak Sinfonietta, a Lahti Symphony Orchestra, a Sønderjyllands Symfoniorkester és a mexikói OSUG Symphony Orchestra. Szólista partnerei voltak többek között Kelemen Barnabás (hegedű), Fülei Balázs, Suzanna Bartal (zongora), Guido Schiefen (cselló), Hugo Manzanilla Victoria (klarinét). 2017-ben debütált az amszterdami Concertgebouw-ban a Philharmonie Südwestfalen vendégkarmestereként. Több tucat népszerű operát dirigált, operarendezőként pedig Donizetti Szerelmi bájitalával mutatkozott be Finnországban 2022-ben.