2018. május 30 - június  5.

KÉPGALÉRIA >>>

Erdélyi testvér- és partnervárosainkból , marosvásárhelyi és sepsiszentgyörgyi fiatalok érkeztek és a Kecskeméti Színjátszó Műhely diákjaival közösen, négynapos intenzív próbafolyamat eredményeként hoztak létre Átlépő csillagok címmel egy versekből szerkesztett előadást.

Az előadást június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napján mutatták be Kecskemét főterén, a városi ünnepség keretében és Tiszakürtön a településen rendezett megemlékezés keretében.  

Az Átlépő csillagok c. műsorban szereplő versek szerzői Kossuth- és  József Attila-díjas költőink: a marosvásárhelyi Sütő András és Kovács András Ferenc, a sepsiszentgyörgyi Farkas Árpád, a kárpátaljai, beregszászi Vári Fábián László, illetve a kecskeméti Buda Ferenc és Pintér Lajos.

Az előadást: Sárosi Gábor rendezte

Az ÁT-LÉPŐ  programban résztvevő fiatalok színjátszással, versmondással foglalkozó középiskolás diákok a marosvásárhelyi  Artsy M Theatre Troup csoport, a sepsiszentgyörgyi  Osonó Színházműhely és vendéglátóként a Kecskeméti Színjátszó Műhely tagjai.

A színházi műhelymunka vezetői: Sárosi Gábor, Kecskés Dóra és Rácz Annamária voltak.

A vendégcsoportok vezetői: Tulit Éva beszédtechnika tanár  és Vajda György újságíró.

A műhelymunkát városismereti, közösségi, kulturális programok egészítették ki:

színházi próba megtekintése a Katona József Színházban, zenei workshop a Leskovszky Hangszergyűjteményben, városházi látogatás és a Cifrapalota felkeresése .. és a próbák még a Kecskeméti Fürdőben is folytatódtak.

Az ÁTLÉPŐ program főtéri, ünnepi előadása nyitotta meg a hagyományos kecskeméti Színjátszó Maraton idei rendezvényét.

 

Kecskeméti Televízió 2018.június 4-i Kiemelő című műsora

A program a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.