Hozzáadás naptárhoz

Jegyinformációk
Jegyár: 5.500 Ft
A koncert ünnepélyes megnyitóval kezdődik.
A Cziffra emlékkoncert sorozat a 2024. novemberében, a Magyar Zene Házában nyíló Cziffra Vándorkiállítás felvezető eseményeként hirdeti a valaha élt, egyik legnagyobb magyar zongoraművész életéről és munkásságáról készült tárlatot. A zongorista zseni művészetének sokoldalúságát ismerhetjük meg Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője és vendégművészei interpretálásában. 

A hangversenyen a klasszikus zenész Cziffrát Miklósa Erikával, a szintén Kossuth-díjas koloratúrszoprán operaénekesnővel, az 50-es évek pesti lokál hangulatát pedig Gubik Petra Junior Prima - Díjas színésznő - énekesnővel idézik fel az est folyamán. 

Cziffra kiemelkedő technikai tudása megkérdőjelezhetetlen, egyedisége azonban az improvizációs képességében rejlik. Szellemiségéhez egyértelműen hozzátartozik a határok feszegetése. A szabad zenei improvizációkhoz csatlakozik az est során Sárközy Lajos Liszt – díjas hegedűművész, cigány prímás és zenekara. 

Az öt vidéki városban megrendezésre kerülő koncertsorozat Cziffra zenei örökségét, s annak esszenciáját mutatja be: a klasszikus zene mellett a könnyűzene és jazz, valamint a kávéházi cigányzene remekműveivel.

Az emlékkoncert-sorozat varázslatos hangulatú estjein Cziffra Györgyre, a kalandos életű, nehéz sorsú virtuózra emlékezünk. A csodagyerekből lett világsztár rögtönzéseihez hasonlóan ez alkalommal is a fellépő művészek szenvedélye, a pillanat ereje és a szabad örömzenélés tölti majd be a koncerttermet.
 

’A zene szabadsága’ – Cziffra György Emlékkoncert

Műsor:


Gounod: Rómeó és Júlia – ékszer ária

Verdi: Traviata, addio del passato

Piazzola: Yo soy Maria

Piazzola: Cafe 1972

Bartók: Román népi táncok

Kodály-Bartók: Magyar Népdal feldolgozások

Kodály: A csitári hegyek alatt, zöld erdőben, zöld mezőben

Liszt: 6. magyar rapszódia

Kodály-Balázs: Elindultam szép hazámbúl

Máté Péter: Elmegyek

Vecsey-Cziffra: Valse triste

Brahms-Cziffra-Balázs: 6. magyar tánc

Kálmán: Csárdáskirálynő – Szilvia belépője

Gershwin-Balázs: Summertime