Hozzáadás naptárhoz

Jegyinformációk
Jegyár: 3.900 Ft

FESZTIVÁLKEDVEZMÉNY:

3 előadásra 5%
4 előadásra 10%
5 előadásra történő egyidejű vásárlás esetén 15% kedvezményt lehet érvényesíteni
Az a cappella repertoár mellett a Nemzeti Ifjúsági Vegyeskar zenekarokkal is rendszeresen koncertezik, korábban megszólaltatták W. A. Mozart és Gabriel Fauré Requiemjét ill. J.S. Bach János passióját.

Helyszín: Piarista templom       

Műsor:          
Kodály Zoltán:
Miserere  
Cyrillus Kreek:
104. zsoltár (Kidda, mu hing)
141. zsoltár (Isan, ma hüün Supoole)
Franz Schubert:
Die Nacht D. 983.   
Francis Poulenc:
Quatre petites prières de Saint François d’Assise   
No. 3. Seigneur, je vous en prie
Georgy Sviridov:
Pesnopeniya i molitvy (Énekek és imádságok)  
I/1. Gospodi, spasi blagochestivye
I/2. Svyatyi Bozhe 
I/6. Neizrechennoe chudo
II/3. Slava
Felix Mendelssohn-Bartholdy:
Denn er hat seinen Engeln MWV B53
Lennon - McCartney arr. Bob Chilcott:
And I love her
Lennon - McCartney arr. Daryl Runswick:
Blackbird

Vezényel: Irene Verburg és Nemes László Norbert

A Nemzeti Ifjúsági Vegyeskart a Vocaal Talent Nederland Alapítvány működteti. Ez az alapítvány több mint 30 éve elkötelezett a 6 és 29 év közötti fiatal énekes tehetségek vokális képzése iránt. Az alapítvány négy nemzeti kórust működtet, amelyek fontos tapasztalatszerzési lehetőséget biztosítanak a fiatal énekesek számára.

A kórus idén július elején a belga zeneszerző, Bart Verheyen A Child of Books (A könyvek gyermeke) című művének világpremierjét adta elő a Haarlemi Nemzetközi Orgonafesztiválon Nemes László Norbert vezényletével.

A Nemzeti Ifjúsági Vegyeskarban 16 és 29 év közötti, Hollandiában élő fiatalok énekelnek. A kórustagok az ország minden részéből érkeznek. Az énekesek havonta egyszer találkoznak egy próbanapon. A kórus rendszeresen együttműködik vendégkarmesterekkel meghatározott repertoáron, köztük Adrián Rodriguez van der Spoellel, Fischer Ivánnal és Sigvards Klavával.
A Vocaal Talent Nederland 1999 januárja és 2023 szeptembere között Wilma ten Wolde karnagy és zenepedagógus irányítása alatt állt. 2023 szeptemberétől a művészeti vezetők: Irene Verburg és Nemes László Norbert. Az alapítvány védnöke Sir Simon Rattle.